Artikler og foredrag

Jacob Egevang fra Cornfield Press har i årevis været engageret i patientsikkerhedssagen og har - ud over at holde dusinvis af foredrag for sundhedspersonale om god kommunikation med patienter og pårørende - skrevet stribevis af fortællinger fra sundhedsvæsnet, samt produceret videomateriale. Opdragsgiveren var Dansk Selskab for Patientsikkerhed med projekterne Hej Sundhedsvæsen og Sikker Patient.

  • HVAD DER KUNNE GLEMMES, BLEV GLEMT

    Linda Pickersgill, der er læge på Frederiksberg Hospital, var i løbet af halvandet år gravid to gange. Hun oplevede så mange utilsigtede hændelser i den forbindelse, at de langtfra kunne tælles på en enkelt hånd.

  • VI SKAL LYTTE MEGET MERE TIL DE PÅRØRENDE

    Lars Bech har været læge i mere end 20 år. Han har beskæftiget sig med de fleste operationsområder og har speciale som ortopædisk kirurg. Han mistede sin 87-årige far i 2009 efter det, der ifølge Lars selv kan betegnes som grov fejlbehandling og overmedicinering på to hospitaler i Region Hovedstaden. Han fortæller sin historie for at opfordre kolleger til at lytte meget mere til pårørende – også når disse er sundhedspersoner.

  • SVÆRT KUN AT VÆRE SØN

    Søren Wichmand, der er praktiserende læge i Ølstykke, kendte om nogen til sin 77-årige fars tilstand, da faren blev indlagt på Roskilde Sygehus i 2007. Faren havde gennem fem år levet med en leukæmi-lignende blodsygdom, som Søren havde fulgt meget nært. Alligevel står Søren efter farens død tilbage med den oplevelse, at sygehusets personale ikke ønskede dialog undervejs.

  • STIL SPØRGSMÅL OG BLIV DIN EGEN TOVHOLDER

    Min mand, Brian, døde af sin kræftsygdom mandag d. 29. januar 2007. Uanset hvad, havde Brian næppe overlevet, men hans liv kunne være afsluttet mere humant, end tilfældet var.

Forrige
Forrige

Artikler til dagblade, magasiner mv.

Næste
Næste

Our Football Heritage